DEN HELDER - Wie een ruimte zoekt om met meerdere personen te sporten, kan via de gemeente een gymzaal huren. Hiervoor zijn twee zalen in Julianadorp en vier in Den Helder beschikbaar. Voor 22,15 per uur zijn ze te boeken op maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur, op zaterdag en zondag van 09.00 tot 21.00 uur.

Het verhuren van gymzalen is gebruikelijk, veel scholen maken er gebruik van. De gemeente wil de zalen graag optimaal benutten en promoot daarom het ‘sporten om de hoek’, om ook particulieren te informeren over de mogelijkheden van zaalhuur. De gymzalen zijn bijvoorbeeld te huur om een partijtje te zaalvoetballen, voor een sportief uitje of voor een uurtje gymnastiek. Sport- en spelmaterialen zoals ballen en matjes zijn verkrijgbaar bij Team Sportservice Den Helder(https://www.teamsportservice-uitleen.nl/denhelder), het sportloket voor de gemeente.

Reserveren van een gymzaal (minstens twee dagen voor het gewenste gebruik) kan telefonisch via nummer 14 0223 of via de site van gemeente Den Helder www.denhelder.nl/gymzaal.