DEN HELDER - Vrijdag heeft een afvaardiging van de lokale politieke partij Gemeentebelangen een werkbezoek afgelegd aan Stichting MEE & de Wering. Het bezoek stond onder andere in het teken van eenzaamheid onder ouderen. Namens de lokale partij gingen Nancy List en Miranda ter Huppen in gesprek met medewerkers en senioren.

Bij binnenkomst werden de kandidaten van Gemeentebelangen hartelijk ontvangen door bestuurder Rob Hartings en de medewerkers van MEE & de Wering. Onder de genodigden waren drie vrijwilligers, die regelmatig gesprekken voeren met ouderen.

Het was voor de kandidaten van Gemeentebelangen indrukwekkend om te horen hoe deze vrijwilligers zich inzetten en vooral hoe schrijnend de eenzaamheid en/of depressiviteit onder deze ouderen is. "Voor ons als lokale politieke partij geldt, dat wij van mening zijn, dat via het Sociaal Domein er meer ingezet moet worden om eenzaamheid onder de inwoners te voorkomen.

Bijvoorbeeld door het afleggen van huisbezoeken”, aldus Nancy List.

Na de verkiezingen van 21 maart gaan Nancy List en Miranda ter Huppen zich namens de fractie van Gemeentebelangen bezig houden met beleidvorming rondom het sociaal domein en dus ook dit thema. Nancy List woont in Den Helder en staat op plaats 2 op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen. Miranda ter Huppen woont in Julianadorp en staat op plaats 5.

Gemeentebelangen wil de vrijwilligers en medewerkers hartelijk bedanken voor de ontvangst, de presentaties en ervaringsverhalen.