DEN HELDER - Gemeentebelangen heeft haar kandidatenlijst bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder, Julianadorp en Huisduinen. De lijst bestaat uit drieëntwintig kandidaten en vormt een prima afspiegeling van de samenleving.

Lijsttrekker is de 35-jarige Geurt Visser. Hij is geboren in Julianadorp en opgeleid tot veiligheidskundige. Hij is ruim vier jaar raadslid geweest namens Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp en daarna in Den Helder tot wethouder van Financiën en Veiligheid benoemd.

Op plaats twee staat Nancy List (53). Zij was in 2016 de indiener van het verzoek om een raadgevend referendum te houden, toen het bekend werd dat er plannen in de maak waren voor nieuwbouw van het stadhuis op Willemsoord. Dit verzoek tot het houden van referendum werd door ruim duizend inwoners ondertekend. Het College zag daarna af van de plannen. Na de verkiezingen wil Nancy List zich inzetten op het gebied van het Sociaal Domein en meer burgerparticipatie.

Martijn Ram (37) uit Julianadorp staat op plaats drie en

werkt bij het Commando Dienstencentra. Hij wil namens Gemeentebelangen Den Helder zich inzetten op het gebied van Stadsontwikkeling en -beheer.

Plaats vier wordt ingenomen door Nico de Vos (64) uit Den Helder. Nico woont in de Visbuurt en heeft tot zijn Functioneel Leeftijdsontslag bij Defensie gewerkt. Hij heeft politieke ervaring opgedaan bij 50PLUS en wil na de verkiezingen namens Gemeentebelangen zich bezig gaan houden met het seniorenbeleid.

Miranda Ter Huppen - Muijres (39) uit Julianadorp komt op de kandidatenlijst van Gemeentebelangen op plaats vijf. Miranda is geboren en getogen in Den Helder en op dit moment woonachtig in Julianadorp. Miranda werkt al twintig jaar in de zorg en was binnen diverse disciplines actief. Zo heeft ze in verschillende verzorgingshuizen gewerkt en bij instanties voor mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Verder wil zij zich er hard voor maken, dat alles wat nu door de landelijke politieke partijen wordt afgebrokkeld, weer wordt opgebouwd.

Sanne Koene (25), bekend als bedrijfleidster bij Fort Kijkduin in Huisduinen, wordt de hoogst geplaatste jongere op plaats zes van de kandidatenlijst van Gemeentebelangen Den Helder. Na de verkiezingen van 21 maart a.s. gaat zij zich in de fractie van Gemeentebelangen bezighouden met cultuur, toerisme en jongerenzaken.

Onderaan de lijst, op plaats tweeëntwintig, staat Marcel De Knijf. Hij is bijna acht jaar gemeenteraadslid en momenteel fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Hij verzet zich al jaren tegen belastingverhogingen voor de inwoners van Den Helder, Julianadorp en Huisduinen.

Wat er verder positief opvalt aan de kandidatenlijst van Gemeentebelangen is dat er vier verschillende nationaliteiten op staan en dat de kandidatenlijst méér vrouwen (13), dan mannen (9) telt.

Ook de inwoners van Julianadorp kunnen met een gerust hart gaan stemmen op Gemeentebelangen. Maar liefst vier kandidaten uit de top-10 zijn woonachtig in Julianadorp.

De complete kandidatenlijst is als volgt:

 1. Geurt Visser
 2. Nancy List
 3. Martijn Ram
 4. Nico de Vos
 5. Miranda Muijers
 6. Sanne Koene
 7. Margriet Jonkergouw
 8. Andrea Lemstra
 9. Laura Twigt
 10. Annet Koning
 11. Gert-Jan Pompert
 12. Vernon Bornebroek
 13. Violetta Slotemaker
 14. Humprey Krijthe
 15. Sandra ter Huppen
 16. Wiebe Vos
 17. Hennie Mast
 18. Remco Koekebakker
 19. Soraya de Ruiter
 20. Fiona Hoekstra
 21. Cristina Apan Vega
 22. Marcel De Knijf