DEN HELDER - In juli kan men weer tien dagen lang genieten van de kermis in Den Helder. De kermis, die van 2 tot en met 11 juli duurt, wordt gehouden op Willemsoord. De botsauto’s, schiettent, spookhuis, draaimolen, crazy dance, booster en andere attracties zijn dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 23.00 uur.

“Na een lange lockdown kunnen we elkaar weer meer ontmoeten en eropuit gaan om leuke dingen te doen. Dat hebben we allemaal zo gemist. Vanaf 30 juni zijn ook kermissen weer toegestaan. De timing komt voor de Zomerkermis heel goed uit. De evenementenvergunning is verleend en vandaag verstuurd. Het is fantastisch dat het nu weer kan en mooi dat er in samenwerking met Kees Visser, wethouder evenementen, Ariane Hoog, directeur van Willemsoord en de inzet van veel enthousiaste medewerkers eindelijk weer een evenement gehouden kan worden op Willemsoord”, aldus burgemeester Jan de Boer.

Omdat er nog wel coronamaatregelen gelden is de zomerkermis wel wat kleiner en compacter dan anders. Deze maatregelen worden aan bezoekers bekend gemaakt via informatieborden op het evenemententerrein.