DEN HELDER - De lente komt er aan. Voor veel mensen hét moment om in de tuin aan de slag te gaan. Verwen uw tuin extra door de aarde te verrijken met compost. Zaterdag 25 maart 2023 kunt u dit gratis komen scheppen op de gemeentewerf aan Ambachtsweg 25. U bent welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. Let wel: op = op!


Als u zelf herbruikbare zakken heeft om de compost in te doen, kunt u die meenemen. Op de gemeentewerf zijn ook zakken en scheppen beschikbaar. Komt u met een aanhangwagen, dan helpen we u met een shovel om deze vol te laden. Dek de compost voor u naar huis rijdt wel eerst af met een zeil of net.

Compost van uw gft

HVC maakt de compost van uw ingeleverde gft & etensresten. Etensresten, aardappelschillen en bijvoorbeeld pindadoppen vormen namelijk de basis voor compost. Elke volle gft-bak van 140 liter is goed voor ruim 20 kilo compost. Door compost te vermengen met tuinaarde verbetert de structuur van de grond en het zorgt ervoor dat de grond regenwater goed kan opnemen. Bovendien activeert compost het leven in de bodem, slaat het voedingsstoffen voor planten op en gaat het bodemziekten tegen.