DEN HELDER - Om de overlast van hondenpoep te beperken, is de gemeente met een grote schoonmaakactie gestart. Twee weken geleden is het team Wijkbeheer begonnen met maaien en het inzetten van een speciale hondenpoepzuiger met als doel: een hondenpoepvrij Den Helder. De hondenpoepzuiger is diverse speel- en grasvelden, groenstroken en bermen afgegaan om het helemaal schoon te maken. Ook in het centrum is de poepzuiger langs geweest. Nu is het aan de hondenbezitters zelf om de boel netjes te houden.

Afgelopen week zijn de schoonmaakwerkzaamheden afgerond. Met als resultaat: een grotendeels hondenpoepvrij Den Helder. De schoonmaakactie is bedoeld als nieuwe start om het daarna met zijn allen schoon te houden. Hondenpoep is namelijk een van de grootste ergernissen van inwoners. En niet overal wordt de hondenpoep door de baasjes opgeruimd. En met een hondenpoepvrij Den Helder kunnen kinderen veilig en aangenaam buiten spelen en sporten.

Eind vorig jaar heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat óveral in de gemeente de hondenpoep moet worden opgeruimd. Hondeneigenaren die hun hond uitlaten moeten dus altijd iets bij zich hebben waarmee hondenpoep kan worden opgeruimd. Zoals een schepje of een zakje.

Hondenbezitters die de hondenpoep niet opruimen riskeren een boete van € 140,-.Hondenpoepzakjes kunnen trouwens ook in het klepje van de ondergrondse afvalcontainers worden gegooid. Zo houden we het samen schoon!

Meer informatie over het hondenpoepbeleid van de gemeente vindt u op www.denhelder.nl/honden.