DEN HELDER - Op maandag 2 juni 2025 werd de Helderse Hans Peter Winter in Maarssen officieel geïnaugureerd als Meester Patissier. De titel is de hoogste erkenning voor een vakman in de wereld van gebak, chocolade en desserts. Hans-Peter Winter werkt bij Patisserie/Chocolaterie De Roset in Castricum en wist het zware examen tot Meester Patissier succesvol af te ronden. Deze bijzondere titel is alleen bestemd voor de allerbeste bakkers. In Nederland zijn er slechts vijf mensen die zich Meester Patissier mogen noemen waaronder Rudolph van Veen en Robèrt van Beckhoven.
Een titel om trots op te zijn
Hans Peter werkt al meer dan 20 jaar als patissier. Hij maakt taarten, bonbons en desserts. Ook heeft hij speciale baksels ontworpen en vernoemd naar Helderse plekken als ‘gebakje Kijkduin’ en ‘gebakje De Dijk’. Patisserie De Roset staat bekend om hun hoogwaardige gebak, chocolade en ambachtelijk bereid ijs, gemaakt van verse melk.
Bezoek wethouder
Ter ere van deze bijzondere prestatie werd Hans Peter Winter op het stadhuis feestelijk ontvangen door wethouder Odd Wagner. De wethouder sprak zijn bewondering uit en overhandigde persoonlijk een felicitatie namens het gemeentebestuur. Het is mooi om te zien dat zulk vakmanschap in onze gemeente aanwezig is, zei Wagner. Mensen als Hans Peter Winter inspireren anderen en laten zien waar toewijding en liefde voor het vak toe kunnen leiden.
Voor Hans Peter Winter is deze titel een bekroning op zijn jarenlange inzet en liefde voor het vak. Maar hij blijft bescheiden: Ik kom erachter dat wat ik de afgelopen jaren heb gedaan eigenlijk best speciaal is. Ik vind het ook heel mooi dat jullie er vanuit de gemeente aandacht aan besteden.