DEN HELDER - Hoe ruikt XTC eigenlijk? Daar kunnen Heldenaren en bezoekers van de binnenstad dinsdag 12 juli 2022 achter komen als ze de Juttersmarkt bezoeken. Twee wijkagenten en een vertegenwoordiger van Noord-Holland Samen Veilig (NHSV) laten het winkelend publiek kennis maken met de geur van XTC door hen aan de parfumkaart Xtacy te laten ruiken. Dit kan de gemeente helpen bij het opsporen van XTC-productielocaties en drugsdumps.

De productie van drugs en het dumpen van chemisch drugsafval geeft ernstig gevaar voor de gezondheid van de mens en de natuur. Zeker als dat in de buurt van woningen en bedrijven gebeurt, is dat gevaarlijk vanwege brand en ontploffingsgevaar.

We hebben uw neus nodig

In Noord-Holland vonden 16 dumpingen van chemisch afval plaats. Ook in Den Helder is wel eens een drugslab opgerold. We kunnen uw ogen, oren, en in dit geval dus ook uw neuzen, goed gebruiken om de kenmerkende anijsgeur van XTC te leren herkennen. Criminelen die dit veroorzaken, moeten aangepakt worden.

Doe een melding

Ruikt u zo’n geur bij u in de buurt? Heeft u een vermoeden dat er ergens drugs wordt geproduceerd? Doe dan een melding bij de politie (0900-8844) of bij Misdaad Anoniem (0800-7000).