DEN HELDER - Een verdachte van een grootschalige afvaldumping krijgt een boete van 400 euro. Daarnaast zullen ook de opruimkosten van ruim 500 euro worden verhaald op de verdachte. De afvaldumping is op zaterdag 3 april jongstleden geconstateerd.


De afvalberg werd door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van de gemeente Den Helder aangetroffen. Het gaat om een enorme berg van huishoudelijk en grof afval op de hoek van de Vlamingstraat met de Molenstraat.

Veiligheid
Omdat er ook nog sprake was van mogelijk brandgevaar, de spullen lagen onder een appartement met balkon, hebben de boa’s de piketdienst van de gemeente ingeschakeld om met spoed deze afvalberg weg te halen.

Onderzoek
De boa’s hebben uitvoerig buurtonderzoek gedaan en verschillende getuigen gesproken. Dat leidde tot een verdachte in deze zaak.

Remco Duijnker, wethouder handhaving, is niet te spreken over dergelijk gedrag: “Onze boa’s hebben veel tijd moeten besteden aan deze dumping. In dit soort extreme gevallen treden wij handhavend op. Iedereen weet inmiddels op welke manieren afval kan worden ingezameld. Deze manier van afval op straat dumpen komt de leefbaarheid in de wijk niet ten goede. Het kan zelfs gevaarlijk zijn of tot ongedierte leiden. Daar zit niemand op te wachten. U kunt zelf uw afval wegbrengen van maandag tot en met zaterdag bij het brengdepot van HVC aan de Schootenweg.”