DEN HELDER - Nooit meer achter de vuilniswagen aan rennen. Altijd inzicht in welke bak u uw afval kwijt kunt? Weten waar de dichtstbijzijnde verzamelcontainers zijn? Met de nieuwe HVC-app kan het allemaal. Downloaden dus die vernieuwde app.

Afvalcoach in je broekzak

Met de nieuwe handige HVC-app wordt afval scheiden nog leuker. In de nieuwe app treft u alle hulpmiddelen zoals de afvalkalender, een overzicht van waar alle containers in de buurt staan, actuele meldingen en de afvalwijzer met handige foto- en barcodescanner.
Maar er is nog meer. Wie een account aanmaakt krijgt ook tips op maat passend bij de (woon)situatie. Door goede afvalscheiding blijven meer waardevolle grondstoffen behouden. De nieuwe app is een soort afvalcoach in je broekzak”, zegt Gertjan de Waard, directeur inzameling van HVC.

Ontwikkelingen in de app

De ontwikkelingen staan niet stil. Ook op een later moment vindt uitbreiding plaats. Dan komt er bijvoorbeeld nog een digitale afvalpas bij. Ook is het in de toekomst mogelijk om te zien hoe vol de verzamelcontainer in de buurt is en of er eventueel storingen zijn.

U kunt de app downloaden via www.hvcgroep.nl/app.