DEN HELDER - Inwoners kunnen binnenkort meedoen met een gezamenlijke inkoopactie woningisolatie. Met isolatiemaatregelen zorgen bewoners zelf voor een lagere energierekening en een comfortabeler huis. De organisatie van de inkoopactie is een samenwerking tussen het Duurzaam Bouwloket en de gemeente. Naast deze inkoopactie kunnen inwoners gebruik maken van de energiesubsidie en de woonlening.

Woningeigenaren weten vaak heel goed dat ze ‘iets’ aan isolatie kunnen verbeteren, maar niet precies welke maatregel het beste effect heeft. Moet men kiezen voor vloer, dak of spouwmuurisolatie? En is het waar dat een oude isolatielaag verwijderd moet worden? Zo leven er veel vragen over isoleren onder woningeigenaren.

Informatieve webinars
Deze inwoners helpen we graag op weg. Dat doen we door hen mondeling te informeren tijdens twee online informatiebijeenkomsten op donderdag 25 november. Een van deze webinars richt zich speciaal op woningeigenaren van woningen die gebouwd zijn tussen 1950 en 1969. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur. Het webinar voor alle andere huizenbezitters start om 20.30 uur. Inschrijven (via www.duurzaambouwloket.nl/den-helder) is wel een vereiste om de link naar het webinar te kunnen ontvangen. Tijdens de webinars vertelt een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket over isolatie, de inkoopactie, de maatregelen en materialen. Ook weet de adviseur alles over de subsidiemogelijkheden en woonlening van de gemeente Den Helder. Deelnemers kunnen live vragen stellen of het webinar op een later tijdstip terugkijken. Woningeigenaren kunnen zich ook inschrijven voor deelname aan de inkoopactie zonder de presentatie bij te wonen.

Huisbezoek en vrijblijvende offerte
Het Duurzaam Bouwloket verzamelde een aantal erkende (daar waar mogelijk lokale) uitvoerders die bewoners een goede prijs kunnen bieden. Woningeigenaren krijgen aan de hand van een gratis woninginspectie een vrijblijvende offerte op maat.

Mobiele showroom
Inwoners die geïnteresseerd zijn in de verschillende energiebesparende producten, zijn van harte welkom in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. Deze staat op twee verschillende dagen in Den Helder. In de showroom zijn de producten te zien en te voelen: van radiatorfolie en ventilatie-box tot aan warmtepompen en infraroodpanelen. Adviseurs van het Duurzaam Bouwloket zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden. De showroom is op de volgende dagen te bezoeken:

Vrijdag 26 november van 15.30 tot 20.30 uur bij de parkeerplaats van de Helderse Vallei.
Maandag 29 november van 15.30 tot 20.30 uur bij de parkeerplaats van de Sportlaan.

Subsidie én terugverdienen
Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Den Helder. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering.

Wethouder Duijnker vindt de gezamenlijke inkoopactie een waardevolle aanvulling: “De prijzen voor energie stijgen vrijwel zeker, de komende jaren. Dan verdienen investeringen in energiebesparende maatregelen zichzelf verrassend snel terug. We verwachten dan ook dat we een flink aantal woningeigenaren een goed aanbod kunnen doen. Zeker als ze de aanschaf combineren met de subsidie die de gemeente geeft.”