DEN HELDER - Na het grote succes van januari 2023 organiseren gemeente Den Helder en WerkgeversServicePunt Noord-Holland Noord de 2e editie van de banenmarkt “Omgekeerd Solliciteren”. Het evenement is op donderdag 22 juni 2023 van 08:30 - 12:00 uur in theater de Kampanje. Er zijn ruim 20 werkgevers aanwezig om zich aan werkzoekenden voor te stellen.

De inloop is van 8:30 tot 9:00 uur in Theater de Kampanje (Willemsoord 63, 1781 AS in Den Helder). Om 9:15 uur starten de pitches van de werkgevers. Werkgevers stellen zich voor via een korte presentatie zodat de bezoekers een goed beeld krijgen van de functies en de bedrijven. Na deze pitches krijgen werkzoekenden de kans om in een ontspannen setting in gesprek te gaan met de werkgever van hun keuze. De werkzoekenden bepalen met wie zij in gesprek gaan. Zij kunnen vragen stellen over de vacature en de werkgever. Zo leren zij de werkgever op een andere manier kennen dan in een ‘traditioneel’ sollicitatiegesprek.

Om werkzoekenden te helpen bij hun presentatie staan er ‘cv-dokters’ klaar. Zij geven tips en advies over cv’s. Bezoekers wordt aangeraden hun cv digitaal of uitgeprint mee te nemen. Ook is er de mogelijkheid om een professionele profielfoto te laten maken.

Aanmelden noodzakelijk
Voor deze banenmarkt is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website www.meetandgreetnhn.nl. Aanmelden kan tot 19 juni 2023.

Wethouder Pieter Kos (participatie) opent de banenmarkt: ‘Ik ben blij met de samenwerking tussen bedrijven en organisaties om deze banenmarkt mogelijk te maken. De banenmarkt is een geweldige gelegenheid voor werkzoekenden en werkgevers om elkaar te ontmoeten en waardevolle contacten te leggen. Ik nodig dan ook iedereen uit om deel te nemen en gebruik te maken van de vele mogelijkheden die deze banenmarkt biedt.’