DEN HELDER - De gemeente Den Helder, politie en Omgevingsdienst hebben onlangs een controle uitgevoerd bij meerdere loodsen aan bedrijventerrein Ambachtsweg. Hierbij zijn enkele horeca gerelateerde zaken aangetroffen, milieuovertredingen en onrechtmatige bouwactiviteiten geconstateerd en signalen van zwartwerk opgedaan.


De laatste jaren zijn diverse loodsencomplexen gebouwd. Het is belangrijk dat bedrijventerreinen worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Uit de praktijk blijkt dit niet altijd vanzelfsprekend. Eerder werden er vanuit een loods op dit bedrijventerrein illegale feesten georganiseerd.

Controle, voorlichting en herstel
Voorafgaand zijn de eigenaren/gebruikers, bij uitzondering, geïnformeerd over de controle. Dit heeft geleid tot een goede opkomst. Voorlichting is namelijk ook een belangrijk onderdeel van deze acties. Het gaat daarbij vooral om bewustwording van onwenselijke situaties en hoe dit te herkennen. Ook zijn er tips gegeven op het gebied van brandpreventie. Waar nodig worden eigenaren/gebruikers aangeschreven op het herstel of het in orde maken van misstanden.

Burgemeester Jan de Boer benadrukt dat dit geen eenmalig optreden is: ,,De gemeente, politie en Omgevingsdienst blijven samen acties uitvoeren. Zo hoeven zij niet afzonderlijk en dus meerdere keren langs te komen. Daarnaast is ter plaatse gaan nodig voor het vaststellen van de feitelijke situatie en willen we zichtbaar zijn: voor goed- en kwaadwillenden.”

Signalen van illegale of ongewenste situaties?
Ontvangt u signalen van illegaal of ongewenst gebruik van een bedrijfspand? Meld het. U kunt (anoniem) melding doen bij de gemeente via: https://www.denhelder.nl/melden. Ook kunt u de politie bellen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.