DEN HELDER - De gemeente is nog steeds op zoek naar jongeren van 6 tot en met 18 jaar die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Het lintje is een onderscheiding voor jongeren die vrijwillig helpen aan een mooier en beter Den Helder. Het Helderse Jeugdlintje wordt op 20 november weer uitgereikt.

Voor wie is het jeugdlintje?
Voor dat meisje of die jongen die een lange tijd vrijwilligerswerk doet voor een sport- of culturele vereniging, die iemand met een handicap of ziekte helpt, of door activiteiten in de wijk te organiseren voor een goed doel. Maar ook voor de jongere die een uitvinding heeft gedaan of een heldendaad heeft verricht.

Aanmelden
Jongeren kunnen tot 27 oktober aangemeld worden. Alle inzendingen worden beoordeeld door een speciale jury. Bij het beoordelen van de voordrachten let de jury op de bijzonderheid van de activiteit, de uitstraling van de verdiensten voor de gemeente en de voorbeeldfunctie naar anderen. Meer informatie over het aanmelden staat in de folder ‘Wie verdient een jeugdlintje’. Deze folder is op te vragen bij bureau Kabinet via telefoonnummers 0223-678165 / 678162 of via e-mailadres i.talacko@denhelder.nl of h.van.der.werff@denhelder.nl. De folder en het aanmeldingsformulier zijn ook te downloaden via www.denhelder.nl/jeugdlintje.

De uitreiking
Burgemeester Jeroen Nobel en wethouder Peter de Vrij reiken op woensdag 20 november, op de dag van de rechten van het kind, het jeugdlintje uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in School 7.