DEN HELDER - De Zomerkermis Den Helder wordt vrijdag 5 juli om 14.00 uur op Willemsoord officieel geopend door kinderburgemeester Dien Hoogland en wethouder Fotigui Camara. Direct na de opening maakt de kinderraad ook de winnaar bekend van de fotowedstrijd in het kader van de nationale Buitenspeeldag.

“Daar sluit ik mij helemaal bij aan”, zegt wethouder evenementen Fotigui Camara. “De Helderse Zomerkermis hoort bij onze stad. Iedereen, jong en oud, kan hier plezier maken en samen zijn.”

Fotowedstrijd Buitenspeeldag

Na de officiële opening van de kermis, maakt de kinderraad de winnaar bekend van de fotowedstrijd voor de nationale Buitenspeeldag. De leden van de kinderraad hebben gestemd op de ingezonden foto’s en de foto met de meeste stemmen heeft gewonnen. De winnaar ontvangt een mooi buitenspeelpakket.

Prikkelarm

Net als voorafgaande jaren is er ook dit jaar weer een prikkelvrije middag op de kermis. Voor kinderen en volwassenen die niet goed tegen harde geluiden en knipperende lampen kunnen. Deze middag is op donderdag 11 juli van 14.00 tot 16.00 uur. Op deze donderdag zal er geen rook te zien zijn, geen licht(flitsen) en is de muziek gedempt. Zo kunnen prikkelgevoelige mensen toch plezier beleven aan de kermis.

De kermis is tot en met zondag 14 juli dagelijks geopend. Alle informatie over de kermis is te vinden op www.zomerkermisdenhelder.nl