DEN HELDER - De Zomerkermis Den Helder is vrijdagmiddag 2 juli 2019 om 14.30 uur officieel van start gegaan. Wethouder evenementen Kees Visser en kinderburgmeester Lotte Mollema trapten de Zomerkermis feestelijk af. De Zomerkermis op Willemsoord is één van de eerste kermissen in Noord-Holland die deze zomer door kan gaan. De kermis duurt tot en met zondag 11 juli 2021.

Zomerkermis op Willemsoord

Willemsoord wordt gezien als een van de belangrijkste evenementenlocaties van Den Helder. Het is daarom niet meer dan passend dat ook de Zomerkermis daar nu gehouden wordt. Zo ontwikkelt Willemsoord zich continu als bruisend stadsdeel. In combinatie met de horeca op Willemsoord moet het een mooi feest worden.

Lotte Mollema: ‘Superleuk dat de kermis weer van start kan gaan en dat we plezier met elkaar kunnen maken! Het is alweer twee jaar geleden dat de kermis er was. Echt heel veel zin in om over de kermis te struinen.’

Wethouder Visser: ‘Ik ben ontzettend blij dat de kermis dit jaar van start kan. En dat de coronamaatregelen op tijd versoepeld zijn om het door te laten gaan. Inwoners van Den Helder kunnen allemaal wel een verzetje gebruiken, na al die maanden lockdown. Weer even genieten van plezier en vermaak in de stad. En voor de kermisexploitanten is het natuurlijk ook heel fijn dat ze weer aan het werk kunnen.’

Kermis coronaproof

De kermis is zonder test- of vaccinatiebewijs toegankelijk. De maatregel 1,5 meter afstand houden blijft wel van toepassing. En thuisblijven bij klachten ook.

Prikkelarme kermis

Op donderdag 8 juli, van 14.00 tot 17.00 uur is het tijd voor een zogenaamde prikkelarme kermis. Met nagenoeg geen knipperende lichtjes en geen harde kermisgeluiden. De attracties draaien bovendien op lagere snelheid. Zo kan iedereen van de kermis genieten.

De kermis is tot en met zondag 11 juli dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur. In het weekend is de kermis van 13.00 tot 23.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op www.zomerkermisdenhelder.nl.