DEN HELDER - Een van de winnaars van de gemeentelijke cultuurchallenge 2018 is ‘ Klassiek in de Rondte’, een nieuw evenement van Stichting Vrienden van Den Helder in samenwerking met Triade. Zondag 4 november kunt u zelf ervaren waarom.

Die dag kunt u op vier bijzondere locaties in onze binnenstad klassieke muziek beluisteren met onverwachte wendingen. Denk aan een verbinding met andere disciplines als dans, hiphop en rap. Een creatieve manier om klassieke muziek breed onder de aandacht te brengen. Doorat de voorstellingen op verschillende locaties plaatsvinden brengen de organisatoren van het evenement onze stad extra onder de aandacht. Op elke locatie (Cinema Zevenskoop, School 7, De Keykegzaal van Theater de Kampanje en De Dukdalf) kunt u een half uur van een optreden genieten. Daarna gaat u aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt.

Het evenement begint zondag om 13.00 uur. U betaalt hiervoor € 17,50. Vrienden van Den Helder krijgen 10 euro korting. Kaarten (+ route) koopt u bij Windkracht 13 aan de Weststraat 107-109. Kijk voor meer informatie op www.vriendenvandenhelder.nl

Net als ‘Klassiek in de Rondte’ kwamen ook de ideeën voor 3D Street-art, Kunstkastjes en de Historische fotoroute Den Helder in aanmerking voor de gemeentelijke cultuurprijs. De gemeente verdeelde de prijs van 20.000 euro onder de winnende ideeën.