DEN HELDER - De heer Roy Franklin Flem is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ter ere van zijn 35-jarig jubileum als vrijwilliger, kreeg hij woensdag 1 juni 2022 een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij ontving deze uit handen van burgemeester Jan de Boer tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Roy Franklin Flem is al sinds 1 juni 1987 in vrijwillige dienst is het bij het Reddingmuseum. Daar werkt hij als kraambeheerder op markten in het hele land, ter promotie van Den Helder. Hij is ook winkelbeheerder, schipper op de rondvaartboot en maakt schoon.

Diverse werkzaamheden

Sinds 2011 is hij vrijwilliger bij Stichting Vrienden van de Traditiekamer Marineluchtvaartdienst. Deze stichting ondersteunt het behoud van maritiem, luchtvaart en historisch erfgoed. Roy Franklin Flem beheert het archief en legt als vaste fotograaf de museale objecten vast. Sinds 2012 is hij ook vrijwilliger bij het KNRM reddingstation Den Helder. Als bunkerbootreder beheert hij de KNRM-reddingbootjes die bij diverse bedrijven bij de kassa te vinden zijn. Tot slot houdt hij zich bezig met promotionele activiteiten.