DEN HELDER - Gemeenten Den Helder en Schagen hebben de handen ineen geslagen en er voor gezorgd dat de kustbus de komende weken alsnog rijdt tussen Petten en Den Helder. Ook Sint Maartenszee, Callantsoog en Julianadorp vallen binnen de dienstregeling. De kustbus zal gratis rijden vanaf vrijdag 22 juli 2022 tot en met vrijdag 26 augustus 2022. De bus rijdt de komende vijf weken, zeven dagen per week. Meer informatie via: www.kustbus.nl.


Connexxion gaf dit voorjaar bij gemeenten aan dat de kustbus, die buiten de concessie van de provincie valt, niet kon rijden vanwege toenemende problemen in de beschikbaarheid van personeel. Vervolgens hebben gemeenten navraag gedaan bij bedrijven en onder andere de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) of er mogelijkheden waren om de kustbus alsnog te laten rijden met een andere bus of maatschappij.

Samenwerking met goed resultaat

Na deze oproep en dankzij de inspanningen van OFS is er een vervoersbedrijf gevonden. Dit vervoersbedrijf geeft aan een bus te kunnen laten rijden die dezelfde dienstregeling aanhoudt als de kustbus van vorige zomer. Zodoende zal deze bus vanaf vrijdag 22 juli gratis rijden tussen Petten en Den Helder. Wethouder mobiliteit Hans Heddes is verheugd dat de kustbus alsnog rijdt: “Geweldig dat we de bezoekers in onze prachtige regio kunnen vervoeren deze zomervakantie.

De OFS, in de persoon van Kees de Wit, wil ik met name bedanken voor zijn inspanningen en de toezegging om een bijdrage te leveren in de kosten voor de gemeente Schagen. De samenwerking met gemeente Den Helder verliep ook soepel. Fijn dat we elkaar weten te vinden, met dit gezamenlijke doel.”

Wethouder Heleen Keur van gemeente Den Helder: ”Mooi dat door samenwerking deze busverbinding tot stand is gekomen en dat wij ook deze zomer toeristen en inwoners naar de stranden, campings en verblijfsrecreatie kunnen halen en brengen.”