DEN HELDER - Wie vragen wil stellen over hondenbezit, hondenpoep en het welzijn van honden kan dat dinsdagavond 25 augustus doen tijdens een live-uitzending op Facebook. Van 18.45 tot 19.30 uur zitten wethouder Peter de Vrij en Just de Wit van de Koninklijke Hondenbescherming klaar op www.facebook.com/gemeentedenhelder om vragen te beantwoorden over alles wat met het hondenbeleid, de aanpak hondenpoep en het welzijn van honden te maken heeft.

Wethouder Peter de Vrij: “De afgelopen periode hebben we al veel vragen kunnen beantwoorden over de nieuwe regels rondom het opruimen van hondenpoep. Via de live-uitzending bieden we inwoners de mogelijkheid om nog meer vragen over honden te stellen. Wij proberen ze dan zo goed mogelijk te beantwoorden. Ik ben blij dat ik dat samen kan doen met Just de Wit van de Koninklijke Hondenbescherming. Ook goed om de inzichten van een andere partij mee te kunnen nemen.”

Just de Wit: “Woensdag 26 augustus is het internationale hondendag. Mooi dat we aan de vooravond daarvan deze live-uitzending kunnen doen. De Koninklijke Hondenbescherming staat bekend om haar deskundigheid op het gebied van honden en hondenvraagstukken. Graag beantwoord ik vragen daarover.’

Inwoners die niet aan de live-uitzending kunnen deelnemen, maar wel een vraag over honden hebben kunnen deze ook mailen via het contactformulier op de website www.denhelder.nl/contact Vermeld bij het onderwerp: Vraag honden uitzending Facebook. Wij nemen de vraag dan mee in de live-uitzending.