DEN HELDER - De brandweer nodigt 65-plussers uit voor een gezellige lunch in de kazerne op woensdag 10 oktober. Tijdens de lunch krijgen de gasten handige tips over veilig wonen en gelegenheid om vragen te stellen aan de brandweer. Na afloop leidt de brandweer de bezoekers rond.

Aanmelden
Deelname is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. De brandweer raadt belangstellenden daarom aan zich snel aan te melden. Dat kan eenvoudig via www.brandweer.nl/broodjebrandweer.nl Telefonisch aanmelden is ook mogelijk via 072 567 50 10.

Kazerne
De lunch onder de noemer Broodje Brandweer is op woensdag 10 oktober in de kazerne aan de Bastiondreef in Den Helder. Het programma begint om 11.00 uur en eindigt om 13.30 uur.

Veilig wonen
De brandweer organiseert deze lunch omdat het voor 65-plussers extra belangrijk is om aandacht te besteden aan veilig wonen. Kleine aanpassingen in huis kunnen een groot verschil maken. De brandweer geeft praktische tips: waarom is een koolmonoxidemelder aan te raden en op welke plek moet deze precies hangen? Wat heb ik aan een gekoppelde rookmelder? Hoe kan ik makkelijk branden en andere ongelukken in huis voorkomen?

Kijkje achter de schermen
Broodje Brandweer is ook een interessant kijkje achter de schermen. Wat doet een ‘aanvalsploeg’ van de brandweer en wat is de rol van de ‘bevelvoerder’? Hoeveel water is er nodig om een brand te blussen? Wat voor spullen zitten er allemaal op een brandweerwagen? De brandweer laat het graag zien en beantwoordt tijdens de lunch alle vragen.