DEN HELDER - De gemeente Den Helder krijgt op dit moment meldingen over een mogelijke hack/spam die wordt verstuurd vanuit de naam van burgemeester De Boer. Echter, er is momenteel geen reden om aan te nemen dat burgemeester De Boer of iemand anders binnen de gemeente Den Helder is gehackt of dat een hacker onrechtmatig toegang heeft gekregen tot de systemen van de gemeente Den Helder.

Het gaat om berichten die niet door burgemeester De Boer en ook niet vanuit zijn gemeenteaccount worden verstuurd. Er lijkt een nep-e-mailadres te zijn aangemaakt, waarbij de gegevens van burgemeester De Boer onrechtmatig worden gebruikt. Het is een bekende vorm van internetcriminaliteit, waar de gemeente Den Helder helaas niets aan kan doen.

De gemeente Den Helder informeert en traint alle medewerkers jaarrond over digitale (informatie)beveiliging. Het voornemen is om ook de nieuwe gemeenteraad hierin mee te nemen. Voor nu wil de gemeente Den Helder mensen vragen om goed op te letten. De berichten worden niet door burgemeester De Boer verstuurd. Geef dus geen opvolging aan wat er wordt gevraagd. Neem bij twijfel contact op met de gemeente Den Helder via: 14 0223 of via de contactpagina op de website.