DEN HELDER - Vanaf deze maand brengt gemeente Den Helder een nieuwsbrief uit over energie besparen. De nieuwsbrief is bedoeld voor woningeigenaren en huurders die zelf stappen willen zetten om hun woning te verduurzamen.

Steeds meer mensen maken hun woning energiezuiniger. Voor een warm en comfortabel huis, omdat het beter is voor het milieu of gewoon om de energierekening te verlagen. Maar wat is nu de beste aanpak? Hoe doen andere bewoners dit? En welke ondersteuning biedt de gemeente? Het antwoord op deze vragen komt in de nieuwsbrief aan bod, evenals tips over energie besparen. Inwoners die vooroplopen in het isoleren en duurzaam verwarmen van de eigen woning, delen hun ervaring in deze eerste nieuwsbrief. Ook de reikende hand van de gemeente (subsidie, duurzaam bouwloket, adviseur aan huis) komt aan bod in deze nieuwsbrief.

Duurzaamheid wethouder Peter van Diepen deelt in het voorwoord zijn eigen ervaringen en stimuleert de lezers tot het verbeteren van het energielabel van hun huis: "Doe investeringen op het moment dat het kan." Wie de nieuwsbrief wil ontvangen, kan zich aanmelden via de website van gemeente Den Helder: www.denhelder.nl/nieuwsbrief-energie. De nieuwsbrief wordt ook geplaatst op de website van de gemeente.