DEN HELDER - Onlangs is de Kiosk op het station omgebouwd tot een StationsHuiskamer. Hier kunnen reizigers terecht voor drankjes, broodjes en snacks. Daarnaast is het een plek waar reizigers prettig kunnen wachten met zicht op de trein en actuele reisinformatie.

Er is tevens gratis Wifi en extra stopcontacten om bijvoorbeeld een mobiele telefoon op te laden. Met de StationsHuiskamer spelen we in op de behoefte van de reiziger om ook op een klein station op een prettige plek te verblijven. De medewerkers van de voormalige Kiosk zijn nu gastvrouwen en gastheren van de StationsHuiskamer en een belangrijk aanspreekpunt voor de reiziger. De StationsHuiskamer is een initiatief van NS om lokaal het serviceniveau voor de reiziger van deur-tot-deur te optimaliseren.

Openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 5.45 – 18.45 uur. Zaterdag van 7.45 – 18.00 uur en zondag van 9.45 – 18.00 uur.

De StationsHuiskamer op station Den Helder is de 11e op een klein station. Eind mei is de 10e op station Heerhugowaard geopend. Tot 2020 zullen er nog zo’n 30 Kiosken omgebouwd worden naar een StationsHuiskamer op met name kleinere stations door heel Nederland.