DEN HELDER - De toeslagaffaire kinderopvang heeft ook in Den Helder gezinnen gedupeerd. De gemeente Den Helder wil graag in contact komen met die gezinnen om hulp en ondersteuning te bieden. Gezinnen die gedupeerd zijn kunnen rechtstreeks contact opnemen met wethouder Peter de Vrij (tel. 06 15 19 68 76) óf met Saskia Roos van het team Schuldhulpverlening (tel. 06 50 08 90 42).


Van een aantal gezinnen in Den Helder is bij de Belastingdienst bekend dat zij benadeeld zijn door deze affaire. Privacyregels verbieden dat de Belastingdienst de gegevens van deze gezinnen doorgeeft aan de gemeente. Dat is de reden waarom wethouder De Vrij de gedupeerde gezinnen vraagt zelf contact op te nemen. Alleen dan is het mogelijk om deze gezinnen te ondersteunen in hun hulpvragen op het gebied van inkomen, kosten, (dreigende) schulden, begeleiding/zorg, enzovoort.

De gemeente wil voorkomen dat ouders verschillende medewerkers aan de lijn krijgen en meerdere malen hun verhaal moeten doen. Daarom kunnen ouders rechtstreeks contact opnemen met wethouder Peter de Vrij (tel. 06 15 19 68 76). Wie liever belt naar het team Schuldhulpverlening kan rechtstreeks bellen met regisseur schuldhulpverlening Saskia Roos (tel. 06 50 08 60 42). Mailen mag ook: teamschuldhulpverlening@denhelder.nl