DEN HELDER - Ieder jaar luidt de gemeente Den Helder samen met haar inwoners feestelijk het nieuwe jaar in met een nieuwjaarsreceptie. Helaas kan de nieuwjaarsreceptie van 2021 niet plaatsvinden op de manier zoals we gewend zijn. Toch is het juist nu heel belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Daarom wil het college ook nu samen met alle inwoners proosten op het nieuwe jaar en elkaar een gezond en voorspoedig jaar toewensen. Dat doen we nu met een nieuwjaarsvideo.

Nieuwjaarsvideo
2020 was een bewogen jaar voor iedereen. Onze nieuwjaarswensen voor het komende jaar hebben daardoor meer betekenis dan ooit. Daarom maakt de gemeente dit jaar een nieuwjaarsvideo. En iedereen mag een nieuwjaarswens voor 2021 inzenden. Door onze wensen met elkaar te delen kunnen we toch samen het nieuwe jaar inluiden.

Hoe kan men meedoen?
Om mee te doen plaatsen we de volgende oproep via de lokale en sociale media: “Doet u mee? Dan kan door een filmpje op te nemen waarin u uw nieuwjaarswens voor 2021 uitspreekt. Wat hoopt u bijvoorbeeld dat 2021 ons brengt? Of welke wens heeft u voor uw familie of vrienden? Of hoe hoopt u dat 2021 eruit ziet? De leukste/mooiste/ontroerendste inzendingen voegen we samen tot een mooie video.”

Tips voor het maken van het filmpje:

 Zoek een stille plek om de video op te nemen.
 Het kan handig zijn om u door iemand anders te laten filmen. Houd de telefoon horizontaal (liggend) tijdens het opnemen.
 Ga niet vlak voor een deur of muur staan, zorg dat er wat diepte achter u is. Zorg dat er voor en na de boodschap een korte stilte zit.
 Houd de videoboodschap tussen de 5 en 10 seconden.
 Sluit de boodschap af met ‘Gelukkig nieuwjaar’. Als u een oliebol of champagne bij de hand heeft, mogen die natuurlijk in beeld!
 Stuur de video per mail naar jiv@denhelder.nl
 Is het bestand te groot om per mail te versturen? Dan kunt u het via www.wetransfer.com versturen.
 Vergeet niet uw naam in de mail te zetten.
 Door het inzenden van een filmpje gaat u akkoord met het plaatsen op onze website en/of sociale media.

Stuur het filmpje voor 18 december naar emailadres jiv@denhelder.nl Van de leukste/mooiste/ontroerendste inzendingen maken we een compilatie. En wie weet ziet u uzelf vanaf 4 januari 2021 terug in de nieuwjaarsvideo!