DEN HELDER - De parkeergarage aan de Sluisdijkstraat in Den Helder is van maandag 25 september tot en met maandag 2 oktober 2023 gesloten. De coating op het bovendek wordt uitgevoerd en daarmee worden de goten afgewerkt. Hierdoor moet de wateroverlast in de garage tot een minimum beperkt gaan worden. Abonnementhouders hebben een alternatief gekregen voor tijdens de sluiting. Zij kunnen gedurende die week kosteloos hun voertuig parkeren in garage Koninckshoek.

Tijdens eerdere werkzaamheden in juni hechtte de afwerklaag op het bovendek onvoldoende. Momenteel is aannemer Kreeft Betonrenovatie al bezig met werkzaamheden op het bovendek. Een deel van de parkeerplaatsen op het bovendek is al afgezet. Tot maandag 25 september blijft het benedendek in zijn geheel open. Verder worden er reparaties gedaan aan de liftinstallatie en het parkeermanagementsysteem. De verwachting is dat de eerder ontstane problemen vanaf maandag 2 oktober tot het verleden behoren.

Nieuwe laag en belijning

Vanaf dinsdag 3 oktober krijgt het benedendek een nieuwe laag en belijning. Het benedendek is dan voor ongeveer twee weken gesloten. Automobilisten kunnen hun voertuig dan parkeren op het bovendek. De genoemde data zijn nog wel onder voorbehoud. Het weer is een risico voor de planning. Het uitgangspunt is en blijft om zoveel mogelijk parkeerplaatsen beschikbaar te houden gedurende de uitvoering.

Hinder

De werkzaamheden kunnen voor ongemak zorgen, zoals geluidshinder en bouwverkeer. Verder kan in de woonomgeving en het winkelgebied de druk op de parkeergelegenheid tijdelijk toenemen. De gemeente Den Helder begrijpt dat deze overlast vervelend is en doet er daarom alles aan om dit tot een minimum te beperken.