DEN HELDER - Tientallen inzendingen kwamen op de oproep ‘fotografeer je favoriete plek in coronatijd’ binnen. Vijfenvijftig om precies te zijn! Wethouder én jurylid Heleen Keur over het aantal inzendingen: “Fantastisch dat zoveel mensen op deze oproep reageerden. De inzendingen waren origineel en van prima kwaliteit.”


Natuur

Van alle foto’s die de gemeente ontving, speelde de natuur een belangrijke rol. Velen vonden in deze roerige tijden rustop het strand, in de duinen of het bos. Met een ander, met een favoriet huisdier of juist alleen. De inzenders genoten ook van het bespelen van hun favoriete muziekinstrument.

En de winnaar is …
De jury, bestaande uit wethouder Heleen Keur, Yulian Bolster (winnaar jeugdlintje 2019) en Leontine Reitsma (communicatiewerker Gemeente), stond voor een lastige opgave. De jury keek naar compositie, kleur, sfeer en uiteraard dé plek. Na uitgebreid overleg (op afstand) koos de jury unaniem voor de foto van Sandra Govers. Zij nam de foto op de dijk, waar zij vele uurtjes wandelend en fotograferend doorbracht.

Het juryrapport luidt: “Een prachtige compositie: het verstilde beeld, de boot aan wal, het zicht op land, de ruimte, rust en tegelijkertijd ook de rode boot die wacht op actie. De plek: de dijk, daar waar zoveel van onze inwoners in coronatijd hun rust vinden”. Sandra ontvangt voor deze bijzondere foto een cadeaubon ter waarde van € 50,-.

Eervolle vermelding
Vijf inzendingen die een eervolle vermelding verdienen zijn (in willekeurige volgorde):

  • Mirella Pleiter - Jongen kust vuurtoren
  • Kim Smit - Trampolineplezier
  • Henk Vrinds - Zittend en mijmerend bij rotonde
  • Micha en Kelly Koopmans - Kind met tulp
  • Muriëlle Melaet - Vrouw met paard

De winnaar en finalisten zijn via e-mail van de uitslag op de hoogte gebracht.