CALLANTSOOG / JULIANADORP - Begin oktober start PWN met het vervangen van een drinkwatertransportleiding tussen Callantsoog en Julianadorp. De bestaande drinkwaterleiding heeft een doorsnede van 400 mm. De nieuwe leiding is groter(doorsnede van 600 mm).

Zo vergroot PWN de leveringscapaciteit en kan hierdoor voldoen aan de toenemende watervraag in de regio. De totale lengte van de te vervangen leiding ’ is ongeveer 5,9 km. Tijdens de werkzaamheden wordt ook een aantal aanpassingen gedaan aan het bestaande distributienet in dit gebied.

Werkgebied en planning
Aannemer firma A. Hak start binnenkort met de werkzaamheden. Deze vinden plaats in de buurt van de huidige transportleiding. Deze loopt vanaf de Zijperzeedijk (Callantsoog), naar de Jeweldijk, langs de Zandweg, met een kleine bocht om Groote Keeten heen richting de Duinweg, vervolgens langs de Duinweg tot aan de Callantsogervaart. De werkzaamheden zullen tot en met mei 2019 duren.

Mogelijke overlast
Het kan zijn dat PWN de drinkwaterlevering tijdelijk moet onderbreken. Betreffende bewoners krijgen hiervan vooraf bericht via een huis-aan-huis bezorgde kaart. Ook zullen er tijdens deze periode verkeersmaatregelen gelden. Daarnaast zal sprake zijn van extra werkverkeer. Kijk voor meer informatie op www.pwn.nl/projecten