DEN HELDER - Gamen; verbieden of omarmen?

Op 16 juni organiseren theater de Kampanje en MCN: Rabobank GameDay Den Helder. Een evenement waarin jongeren van 10 tot 25 jaar worden aangetrokken door gaming en geënthousiasmeerd voor fysieke sport en (computer)techniek.

Jongeren sporten steeds minder en gamen steeds meer. Het aantal leden van sportverenigingen neemt af en het aantal views van esport streams neemt exponentieel toe. Is gamen de Rock ‘n Roll van de moderne tijd en moeten we dit onze kinderen ontzeggen?

Op GameDay omarmen we esports: competitief gamen. We maken er een sociale activiteit van. We bieden een evenement waar jongeren elkaar ontmoeten om samen, live in realtime, het plezier van strijd, winnen en verliezen te beleven. In Theater de Kampanje speelt de ‘Dutch College League’ de finale van hun League of Legends competitie. Studenten van de universiteit, HBO en MBO vechten het uit in deze strategische game. De ZIGGO eBattle-truck biedt plek aan 10 f1 Playseats. De snelste racer kan een plek veroveren in de uitzending met presentator Rob Kamphues en voormalig autocoureur Robert Doornbos. Ubisoft lanceert een nieuwe game: ‘Starlink’ en je kunt het opnemen tegen hun Rainbow Six kampioensteam.

Naast gamen wordt er een breed palet aan fysieke sporten aangeboden. Dit vanuit de overtuiging dat wanneer jongeren hun talent ontdekken, zij echt gemotiveerd raken om te gaan sporten. Wat is er zoal te te doen: Bossaball: volleybal op een springkussen, Droneracen in een scheepsdok, het NK 6x6 Cruyff Courts en TEQBALL: tafeltennis voetbal. Verder organiseert Gameday het NK Lasergamen, tikkertje door freerunners in teamverband, stuntsteps op een mobiele skatebaan. Ook het onlangs Olympisch geworden 3x3 basketball in samenwerking met profclub de Den Helder Suns is te zien. Ook is er Urban Hockey gewoon op straat, de Mobstacle hindernisbaan en danslessen door (inter)nationale top choreografen.

Rabobank GameDay is net zo informatief als actief. Op het sprekersevenement vertelt Koen Schrobbers over verantwoord gamen. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, vertelt over het belang van bewegen. En zeilster Marit Bouwmeester over haar route naar Olympisch goud. Voor jongeren zijn er influencers, zogeheten socialmedia rolmodellen. Onder andere FIFA Kampioen Koen Weijland, vlogger Furtjuh en zanger Gio.

Van gaming wordt de vertaalslag gemaakt naar serious gaming. Bedrijven die de principes van gamificatie toepassen in het leren. We laten het jonge publiek zien dat leren echt heel leuk kan zijn en we laten ouderen ervaren dat dit de richting is waar het onderwijs op school en op het werk naartoe gaat. Gamende jongeren maken deze overstap alleen maar gemakkelijker.

GameDay gaat over in GameNight van 19 tot 23 uur. Een feest waarin gamen, chillen en dansen samenkomen bij SuperStijl. Jij bepaalt wat de DJ draait!

Rabobank GameDay op 16 juni op Willemsoord te Den Helder is een uniek en compleet evenement voor jong en oud vanaf 10 uur. Jongeren die willen meedoen aan bepaalde sporten kunnen voor €5,- een deelnemerspolsbandje aanschaffen. Voor GameNight is een apart toegangsbewijs nodig voor €5,-. Beide zijn online te koop via de website www.game-day.nl.

Because gaming is always serious

Rabobank GameDay is een initiatief van theater de Kampanje en MCN. Georganiseerd met meer dan 40 partners met bijzondere ondersteuning door de Rabobank, Gemeente Den Helder, de Koninklijke Marine en TeamSportservice Den Helder.