DEN HELDER - Afgelopen nacht heeft een schietpartij plaatsgevonden voor een horecagelegenheid aan de Bassingracht in Den Helder. Een slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn schotverwondingen overleden. Twee andere slachtoffers raakten gewond. Een zwaargewonde man is opgenomen in het ziekenhuis.


Burgemeester Jan de Boer: “We zijn in Den Helder ongelofelijk geschrokken. Allereerst wil ik mijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun families. Mijn gedachten gaan ook uit naar de inwoners in de buurt; nogal wat mensen zijn als omstander getuige geweest van het incident. Ik kan me voorstellen dat ook zij erg geschrokken zijn van de gebeurtenissen afgelopen nacht. De impact voor die mensen is groot.”

Politie doet onderzoek
De politie doet momenteel onderzoek naar de schietpartij en is op zoek naar de dader. De Boer prijst het adequate optreden van de hulpdiensten ambulance, politie en omstanders. De gemeente is in afwachting van de resultaten van het politieonderzoek.

Bijeenkomst voor buurtbewoners
De burgemeester begrijpt dat het voor veel inwoners een heel onveilige situatie is geweest. Daarom overweegt de gemeente op korte termijn een bijeenkomst te organiseren waar inwoners uit de buurt terecht kunnen om in gesprek te gaan.

Burgemeester De Boer: ‘Als gemeente staan we voor en werken we aan een veilige gemeente Den Helder. De veiligheid van onze inwoners staat voorop. We zijn op de hoogte dat er emotionele reacties zijn van deze gebeurtenissen. Daarom vind ik het belangrijk dat we de komende periode contact houden met de buurtbewoners. We gaan kijken hoe we dat goed kunnen organiseren.’