DEN HELDER - De gemeente heeft een plan klaarliggen voor de grondige aanpak van de atletiekbaan aan de Ruyghweg. De toplaag van de atletiekbaan wordt vernieuwd zodat de baan weer geschikt is voor het houden van wedstrijden. En ook de atletiekonderdelen zoals verspringen en hoogspringen worden vervangen.

Antea Realisatie bv gaat de renovatie van de atletiekbaan uitvoeren. De werkzaamheden aan de atletiekbaan zullen in de periode van 10 mei t/m half augustus 2021 plaatsvinden.

Wethouder Peter de Vrij: ‘Het is goed nieuws dat we straks in Den Helder een atletiekbaan hebben die aan de eisen van NOC*NSF en de Atletiekunie voldoet. En dat er dan weer officiële wedstrijden kunnen worden georganiseerd in Den Helder. Voor de inwoners en sportliefhebbers in onze regio is dat een mooie aanwinst. Heel fijn dat de aanbesteding voor de renovatie is afgerond en er een aannemer is geselecteerd.’

Ontwerp
Het ontwerp van de baan is in het afgelopen half jaar -samen met Defensie Sport, SV Noordkop en Sportlust- tot stand gekomen. En door ingenieursbureau KYBYS verder uitgewerkt.

Duurzaamheid
Het materiaal van de oude atletiekbaan wordt deels hergebruikt, onder andere als onderlaag voor de nieuwe baan. Daardoor is er minder nieuw materiaal nodig. De sportverlichting wordt vervangen door ledverlichting, zo wordt bespaard op energiekosten.

Atletiekbaan tijdelijk gesloten
De werkzaamheden aan de atletiekbaan zullen in de periode van 10 mei t/m half augustus 2021 plaatsvinden. De atletiekbaan wordt per 10 mei 2021 gesloten. De aannemer kan dan voorbereidingen treffen voor de uitvoering van de renovatie.
De vaste gebruikers kunnen op een alternatieve locatie blijven trainen tijdens de renovatie