DEN HELDER - De Kooybrug (N99) in Den Helder is meer dan 30 jaar oud en toe aan een opknapbeurt. Rijkswaterstaat en VolkerWessels renoveren de brug vanaf 23 oktober 2023 tot en met mei 2024. De werkzaamheden brengen hinder met zich mee voor wegverkeer en scheepvaart.


Vanaf maandag 23 oktober 2023 tot en met vrijdag 22 december 2023 kan wegverkeer in beide richtingen geen gebruik maken van de N99 ter hoogte van de Kooybrug. Het verkeer wordt omgeleid.

Overlast

We begrijpen dat voor veel inwoners en bezoekers deze sluiting heel vervelend is. U moet mogelijk een flink eind omrijden om op uw plaats van bestemming te komen. Omdat het een project is van Rijkswaterstaat heeft de gemeente maar zeer beperkt invloed. De gemeente is in gesprek met Rijkswaterstaat om de overlast tot een minimum te beperken. Landbouwvoertuigen, fietsers en voetgangers, hulpdiensten en openbaar vervoer kunnen tijdens de werkzaamheden meestal gewoon over de brug rijden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de renovatie van de Kooybrug op www.rws.nl/kooybrug. Heeft u vragen over de renovatie? Dan kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat.