HUISDUINEN - In het kader van Open Monumentendag organiseert men we zaterdag 9 september een rondleiding op de Algemene Begraafplaats in Huisduinen. De tour wordt gegeven door Jack Ambriola van de Helderse Historische Vereniging. Er is plaats voor 25 personen en vooraf aanmelden is noodzakelijk.


Tijdens de rondleiding vertelt Ambriola boeiende verhalen over een aantal grafstenen op de oude gedeeltes van de begraafplaats: over walvisvaarders, redders, Joodse inwoners en andere, ooit bekende Nieuwediepers. De begraafplaats in Huisduinen is een van de oudste in Nederland.

Vooraf aanmelden

De rondleiding begint om 11.00 uur en duurt anderhalf à twee uur. Het is gratis. Opgeven kan bij City Marketing via info@citymarketingdenhelder.nl of via tel. 0223-674601. Deelnemers kunnen vanaf 10.30 uur een kopje koffie of thee krijgen in de historische aula. Dit gebouw bij de ingang van de begraafplaats komt uit 1911 en is een gemeentelijk monument.

U kunt ook op eigen gelegenheid de Algemene Begraafplaats bezoeken. Hiervoor gelden de gebruikelijke openingstijden: van 8.00 tot 20.00 uur.