DENHELDER - Op woensdag 7 oktober 2020 zetten wethouder Remko Duijnker en directeur Katelijne van Spronsen van de onlangs opgerichte stichting Wildopvang De Helderse Vallei hun handtekening onder de nieuwe dienstverleningsovereenkomst voor de taak van wildopvang. Met deze ondertekening markeren zij de definitieve start van de bouw van het nieuwe onderkomen voor wildopvang in Den Helder. Gewonde wilde zoogdieren en vogels kunnen op de nieuw te bouwen locatie professioneel worden opgevangen. Met als doel na hun herstel weer in de natuur te worden uitgezet.

De afgelopen maanden zijn diverse juridische en formele zaken binnen de gemeente Den Helder geregeld. Het vaststellen van de verordening ‘alleenrecht wildopvang’ door de gemeenteraad op 28 september jl. was de laatste benodigde stap die gezet moest worden. Nu kan de dienstverleningsovereenkomst ondertekend worden.

Persmoment
Vanwege de coronamaatregelen is besloten op bescheiden wijze aandacht aan deze mijlpaal te besteden. Tijdens het persmoment zijn wethouder Remco Duijnker en de bestuurders van Stichting De Helderse Vallei en vereniging Vogelasiel De Paddestoel aanwezig. Zij geven een korte toelichting op de plannen voor het nieuwe onderkomen van de wildopvang en de dieren die er opgevangen gaan worden. De lokale pers is van harte welkom om aanwezig te zijn bij de ondertekening van de dienstverleningsovereenkomst op de bouwlocatie, zodat alle vragen over dit unieke project ter plekke gesteld kunnen worden.

Fotograaf Peter van Aalst is aanwezig om foto’s te maken. Die worden later die dag doorgestuurd naar lokale media en kunnen rechtenvrij gebruikt worden door de pers.

Datum: woensdag 7 oktober 2020
Tijd: 14.00 - 15.00 uur
Locatie: De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA, Den Helder

Aanmelden
Wilt u als pers aanwezig zijn bij deze ondertekening? U bent van harte welkom. Vanwege de voorzorgsmaatregelen omtrent corona verzoeken we u om zich vooraf aan te melden via Maria de Wit, communicatieadviseur gemeente Den Helder, 06-33762309, m.de.wit@denhelder.nl.

Iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen omtrent de Wildopvang, kan zich daarvoor aanmelden via www.deheldersevallei.nl/nieuws.