JULIANADORP - Met een showroom vol energiebesparende producten komt een adviseur van het Duurzaam Bouwloket vrijdag 15 juli 2022 naar Julianadorp. Wilt u uitleg over bijvoorbeeld warmtepompen, isoleren of infraroodpanelen? Of heeft u andere vragen over het energiezuinig maken van uw huis? Kom tussen 11.00 tot 17.00 uur langs bij de mobiele showroom op de parkeerplaats bij MFC ’t Dorpshuis.


Ledlampen, tochtstrips en andere makkelijk te nemen maatregelen leveren vaak al een flinke besparing op van energie en geld. Grotere maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en warmtepompen, brengen de energierekening nog verder omlaag. De adviseur van de showroom weet welke mogelijkheden er allemaal zijn en wat ze u opleveren.

Onafhankelijk advies

Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van onze gemeente. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering.

Woonlening en subsidie

Zo hebben wij een Woonlening voor het verduurzamen van huizen. Meer informatie vindt u op: www.denhelder.nl/woonlening Ook kunt u gebruikmaken van een landelijke regeling: de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Wie twee of meer duurzame maatregelen (zoals isolatie) treft, komt voor de subsidie in aanmerking. Een overzicht van alle regelingen krijgt u als u de subsidiecheck doet via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Heeft u vragen?

Wie niet naar de mobiele showroom kan komen maar wel vragen heeft, kan ze ook telefonisch of per mail stellen. Het Duurzaam Bouwloket is bereikbaar via telefoonnummer 072-743 39 56 en per e-mail via info@duurzaambouwloket.nl. Verder is het mogelijk een afspraak te maken voor het Duurzaam Wonen-spreekuur in het stadhuis via www.duurzaambouwloket.nl/spreekuur-denhelder Meer informatie vindt u ook op www.denhelder.nl/energieadvies

Harde wind

De mobiele showroom zou eigenlijk begin april al naar Julianadorp komen. Maar dit kon helaas niet doorgaan omdat het hard waaide. Het was daardoor niet veilig met de trailer de weg op te gaan. We gaan ervan uit dat de weersomstandigheden op 15 juli beter zijn. Maar als de showroom onverhoopt toch niet kan komen, maken we dit bekend via sociale media en onze website. En natuurlijk gaan we dan met het Duurzaam Bouwloket op zoek naar een nieuwe datum.

De inzet van de mobiele showroom is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.