DEN HELDER - Inwoners zijn massaal naar de Sinterklaasintocht gekomen. Dankzij intensieve voorbereidingen van de sinterklaasorganisatie, de politie, het OM en de gemeente is de intocht een waar Sinterklaasfeest geworden.

Wat de demonstranten betreft van Kick Out Zwarte Piet (KOZP): de gemeente Den Helder en de politie zijn voortdurend in gesprek geweest met de organisatie van KOZP. Om de demonstratie in Den Helder te faciliteren. Het recht op demonsteren is een groot goed. Een kleine Helderse afvaardiging van de demonstranten heeft zijn geluid kunnen laten horen op een daarvoor aangewezen plek op Willemsoord. Daarnaast kwam KOZP met een delegatie in een bus naar Den Helder. Tot op het allerlaatste moment is overleg geweest om hen op een veilige manier naar Den Helder te begeleiden. Het tijdstip van aankomst van de bus zou samenvallen met het arriveren van Sinterklaas. Daarom is uit veiligheidsoverwegingen een alternatieve locatie aangeboden voor deze groep demonstranten. Zij hebben daarop besloten hun koers te verleggen.

Burgemeester Koen Schuiling dankt alle betrokkenen voor de voortreffelijke inzet: “Den Helder heeft laten zien dat de intocht van Sinterklaas een prachtig kinderfeest is! We tonen hiermee dat de traditie van het Sinterklaasfeest goed samengaat met de traditie van vrijheid en respect.”