DEN HELDER - Sporters Adela Pijcke, Filmon Tesfu, ESG Dance crew en Emma Riemers zijn de winnaars van het Sportgala 2019. Zij ontvangen tijdens het vernieuwde sportgala van sportwethouder Peter de Vrij en burgemeester Jeroen Nobel de gemeentelijke sportonderscheidingen. Daarnaast krijgt Jan Plomp de oeuvreprijs en worden de (aangemelde) Helderse sportkampioenen van het afgelopen sportjaar, tijdens de ‘Parade der Kampioenen’, gehuldigd.

Voorheen reikte de gemeente jaarlijks de gemeentelijke sportprijs en de sportstimuleringsprijs uit. Dit jaar zijn er meer prijzen te verdelen voor bijzondere en/of topprestaties.

- De Sportvrouw van het Jaar is Adela Pijcke. Zij werd maar liefst Nederlands-, Europees- én wereldkampioen masters gewichtheffen. Naast haar titels zet zij zich met hart en ziel in om mensen mentaal en fysiek sterker te maken.
- De titel Sportman van Jaar gaat naar hardloper Filmon Tesfu. Deze atleet rijgt de ene overwinning aan de andere. Zo won hij onder andere de Halve van Den Helder.
- ESG Dance crew is gekozen tot de Sportploeg van het Jaar. Deze groep enthousiaste meiden hebben zich naar het Nederlands Kampioenschap Showdance gedanst.
- En de titel Sporttalent van het Jaar gaat naar Emma Riemers. Zij slaagde erin om zowel in het Open Water als in het binnenbad bij Nederlandse Kampioenschappen medailles te halen.
- Dit jaar wordt voor het eerst de gemeentelijke oeuvreprijs uit. Jan Plomp is degene die deze eer te beurt valt. Hij beoefent al meer dan twintig jaar de sport en bewegingsleer tai chi. Daarnaast heeft hij zich ten doel gesteld om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen en te houden. Hij geeft ouderen valpreventie en leert ze goed naar hun lichaam te luisteren en balans te vinden tussen geest en lichaam. Jan is een motivator voor jong en oud.

Aanmelden voor sportprijzen 2020 Na de zomervakantie doen Team Sportservice en de gemeente Den Helder weer een oproep om kandidaten aan te melden voor de sportprijzen en de kampioenenparade van 2020. Een vijfhoofdige jury kiest uit de aanmeldingen de winnaars. De organisatie van het sportgala is in handen van Team Sportservice Den Helder.