DEN HELDER - De NS wil de dienstregeling in onze regio inperken en minder treinen laten rijden. Op vrijdag en in het weekend halveert dan de dienstregeling. Met als gevolg een minder goed bereikbare stad en regio.


Goed openbaar vervoer van groot belang

Dit besluit van de NS heeft negatieve gevolgen voor inwoners, werknemers, werkgevers, toeristen, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in Noord-Holland Noord. Goed openbaar vervoer is noodzakelijk voor de bereikbaarheid van onze stad en regio. Het verbindt mensen met hun werk, studie, culturele trekpleisters en alles wat onze regio nog meer te bieden heeft. Maar nu dreigt die verbinding te verzwakken.

Manifest

De maatschappelijk organisaties in onze regio publiceren daarom een Manifest waarmee zij een stevig tegengeluid geven. In het Manifest roepen zij NS op om de voorgestelde aanpassingen terug te draaien. Zodat onze regio niet verschraalt maar zich verder kan ontwikkelen en groeien.
Iedereen is uitgenodigd om dit Manifest te ondertekenen.

Tessa Augustijn, wethouder Verkeer & Vervoer, vindt het noodzakelijk dat we een breed toegankelijk en goed openbaar vervoersysteem hebben. De trein is voor heel veel mensen van groot belang voor de bereikbaarheid van onze stad. Een verschraling van de dienstregeling van NS past daar niet bij. Daarom teken ik het Manifest, u ook?

Lees en teken het Manifest

Vele maatschappelijke organisaties hebben inmiddels het Manifest getekend tegen het inperken van het OV in onze regio. Ook u kunt het Manifest steunen. En zo laten zien dat u een goed bereikbare stad en regio belangrijk vindt. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen dat onze stem wordt gehoord.

Doet u mee? Lees en teken het Manifest op: nhn.nl/behoudonsov