DEN HELDER - Het stadhuis van de gemeente Den Helder is genomineerd voor twee prijzen: de architectuurprijs BNA 2024 en de Herengracht Industrie Prijs (H.I.P.) 2024. Het stadhuis op Willemsoord is in 2023 in gebruik genomen door de gemeente. Rijksmonument gebouw 66, de voormalige mastenloods, vormt het publieke en politieke hart met onder andere de balies, de trouw- en de raadzaal. Gebouw 72, de voormalige zeilmakerij, is ingericht als werkkantoor voor medewerkers en het college. De gebouwen zijn ontworpen en gerenoveerd met oog voor duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek.


BNA Beste Gebouw van het Jaar 2024

Een vakjury, onder voorzitterschap van journalist Marcia Luyten, bezocht 19 projecten uit bijna honderd inzendingen. Na een juryronde bleven er 11 genomineerde gebouwen over, waaronder het stadhuis op Willemsoord. Het stadhuis is met nog twee genomineerden geselecteerd in de categorie ‘Stimulerende Omgevingen’. Alle genomineerden maken kans op de vakjuryprijs en de publieksprijs. Op donderdag 23 mei is de prijsuitreiking in Eindhoven. Stemmen voor de publieksprijs kan tot dinsdag 7 mei. Kijk voor meer informatie op: https://bna.nl/nieuws/11-projecten-in-de-race-voor-bna-beste-gebouw-van-het-jaar-2024.

Herengracht Industrie Prijs 2024

Daarnaast is het stadhuis, voor de inrichting, genomineerd voor de Herengracht Industrie Prijs 2024. Het thema voor de vijfde en laatste editie van deze prijs is: Nieuwe Waarden. Een jury van de H.I.P. brengt binnenkort een bezoek aan het Stadhuis voor de beoordeling. In totaal zijn er vijf genomineerden, dit betreft projecten die in Nederland zijn gerealiseerd en opgeleverd in 2021, 2022 en 2023. De ceremonie is op donderdag 30 mei in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Klik op de link voor meer informatie: https://herengrachtindustrieprijs.nl/herengracht-industrie-prijs-2024-nominaties/