DEN HELDER - Elk jaar zijn er sporters uit Den Helder met uitzonderlijke sportprestaties. Tijdens het Sportgala dat vorige week plaats vond, werden de sporters van 2019 in het zonnetje gezet.

Elk jaar zijn er sporters uit Den Helder met uitzonderlijke sportprestaties. Tijdens het Sportgala dat vorige week plaats vond, werden de sporters van 2019 in het zonnetje gezet. In een overvol theater de Kampanje was er klaterend applaus voor alle sporthelden. Burgemeester Jeroen Nobel en sportwethouder Peter de Vrij reikten de oeuvreprijs en eretitels uit aan de Sportvrouw, Sportman, het Sporttalent en de Sportploeg van het jaar. Ook werden alle winnaars van een Nederlands-, Europees- of wereldkampioenschap op het podium geroepen en gehuldigd. Daarnaast werd dit jaar voor het eerst de sportfoto van het jaar gekozen. Die prijs ging naar Hans Hopmans voor zijn foto van Collin Schouten, gemaakt tijdens het Nederlands Kampioenschap Open Water zwemmen.

Halverwege de avond gaf Silvio Moret een indrukwekkende presentatie over zijn jaar bij de Qufu Shaolin Kung Fu School. The BigBand Frankie goes to en het optreden van Daddy Cool maakten het sportgalafeest compleet.

Oeuvreprijs
Jan Plomp geeft al meer dan twintig jaar les tai chi en geeft valpreventie aan ouderen.

Sportvrouw van het Jaar
Adele Pijcke, Nederlands-, Europees- en wereldkampioen Masters Gewichtheffen

Sportman van het Jaar
Filmon Tesfu, behaalde vele prijzen als hardloper, zo won hij de Halve van Den Helder

Sporttalent van het Jaar
Emma Riemers, slaagde erin om zowel in het Open Water als in het binnenbad medailles te behalen.

Sportploeg van het Jaar
ESG Dance Crew, behaalde twee Nederlandse Kampioenschappen Showdance