DEN HELDER - Een op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden stijgt het aantal mensen met dementie. Het is belangrijk voor hen om zo lang mogelijk gewoon mee te blijven doen. Je hoopt dan op hulp van je omgeving. Daarom hopen wij, als dementievriendelijke gemeente, op u.

De training ‘GOED omgaan met dementie’

Iedereen krijgt direct of indirect te maken met dementie. Dit hoeft niet altijd een goede vriend of familielid te zijn. Mensen met dementie doen ook boodschappen, maken een wandeling en regelen hun bankzaken. U kunt dus altijd iemand met dementie tegenkomen, die u hulp goed kan gebruiken.
De training leert u hoe u contact maakt met iemand met dementie en hoe u hem of haar op de juiste manier kunt helpen. De training is gratis, online en duurt 15 minuten.

Dementievriendelijke gemeente

Den Helder is een dementievriendelijke gemeente, waarbij het draait om het gemakkelijker maken van het dagelijks leven van mensen met dementie. Daarom is het belangrijk dat we de koppen bij elkaar steken om hen te helpen. Met een klein beetje moeite, kunnen we heel veel doen.