DEN HELDER - Stichting Present en gemeente Den Helder organiseren dit jaar opnieuw een uitje voor kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. De tocht gaat naar Texel. Daar kan gekozen worden uit een bezoek aan Ecomare of garnalen vissen met een boot.


Ouders die voor dit uitstapje in aanmerking komen hebben hierover onlangs een brief ontvangen. Het gaat om ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Zij kunnen zich aanmelden bij de Stichting Present voor deze gratis dag plezier. Uiteraard mogen ook de jongere en oudere broertjes en zusjes mee.

Het gezin gaat zelf op pad wanneer het hen het beste uitkomt in de periode van 13 juli tot 16 augustus 2020. De ouders krijgen vouchers die zij afgeven aan de deelnemende organisaties.

Van harte gegund Peter de Vrij, wethouder Jeugd, roept op toch vooral gebruik te maken van dit zomertripje: “Helaas heeft maar de helft van de aangeschreven ouders gereageerd op onze brief. Dat vinden we jammer omdat we de kinderen dit uitje van harte gunnen.”

Heeft u de brief wel ontvangen maar nog niet gereageerd? Neem dan contact op met Stichting Present op telefoonnummer 06 – 29 33 11 11 of ga naar het Boelhuys aan de Drs. F. Bijlweg 65. U kunt hier vragen naar de administratie. En neem dan ook de brief mee.

Geen brief ontvangen maar bent u wel ouders met een minimum inkomen en heeft u kinderen tussen de 6 en de 12 jaar? Neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0223 en vraag naar de persoon die het zomeruitje regelt. Dan kijken we of u aan de voorwaarden voldoet. Wacht daar alleen niet te lang mee.

Corona veilig Dit jaar is er dus geen gezamenlijke bustocht met begeleiding, om het zo corona veilig mogelijk te houden.