DEN HELDER - De uitkijktoren bij de Helderse vallei krijgt een grondige opknapbeurt en wordt geschilderd door schildersbedrijf HSB-schilders. Vanaf donderdag 8 september 2021 start het schildersbedrijf eerst met het bouwen van een steiger bij de uitkijktoren, zodat de werkzaamheden veilig en vlot kunnen worden uitgevoerd. Vanaf 8 september tot eind oktober 2021 is de uitkijktoren niet toegankelijk voor het publiek.

De bouw van de steiger duurt ongeveer anderhalve week. De schilderwerkzaamheden starten op maandag 20 september 2021. De doorlooptijd van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer. Vooralsnog gaan we bij start schilderwerkzaamheden (vanaf 20 september 2021) uit van drie à vier weken. De verwachting is dat eind oktober 2021 de werkzaamheden zijn afgerond.

Uitkijktoren Balgzand
Een mooi alternatief is de nieuwe uitkijktoren aan de rand van het natuurgebied Balgzand in de Balgzandpolder. De uitkijktoren is bijna 10 meter hoog en biedt een adembenemend uitzicht over de vogelrijke Balgzandpolder tot aan de kust van Texel en Wi