DEN HELDER - Wethouder Petra Bais van openbare ruimte heeft donderdag een unieke armatuur op een lichtmast geplaatst aan De Francien de Zeeuwpromenade (voorheen Flaneerkade) in Den Helder. Het is de eerste armatuur met een schild waarop het logo van een gemeente te zien is. Naast het bijzondere uiterlijk is de nieuwe lichtmast ook nog eens energiezuinig, onderhoudsvriendelijk en duurzaam, omdat hij LED-verlichting heeft.

In totaal worden langs de promenade 50 nieuwe lichtarmaturen geplaatst, waarvan 9 zijn voorzien van het gemeentelijke logo. De huidige lichtmasten zijn toe aan vervanging. Eind september moeten alle nieuwe lichtmasten er staan.

Vanuit een manbak schroefde wethouder Bais de armatuur vast op een vier meter hoge paal. Ze is trots dat Den Helder als eerste de bijzondere lichtmasten heeft. “Goede verlichting is ontzettend belangrijk voor de veiligheid en als het dan ook nog zo’n mooie, unieke toevoeging is aan de stad, is dat extra gaaf. De nieuwe armaturen passen helemaal bij het stoere en nautische karakter van Den Helder.”