DEN HELDER - De zomer is in zicht, de maatregelen versoepelen en buiten lonken evenementen die graag van start willen. De gemeente begrijpt heel goed dat er veel mensen staan te trappelen om evenementen en activiteiten te organiseren. Het brengt levendigheid in de stad en biedt inwoners en bezoekers veel plezier. Vanaf 30 juni zijn evenementen en activiteiten, ook in Den Helder, weer mogelijk. Activiteiten mogen al vanaf 26 juni


Vanaf 30 juni 2021 kunnen evenementen onder voorwaarden, zoals het gebruik van toegangstesten of een herstel- of vaccinatiebewijs, met 100% van de bezoekerscapaciteit georganiseerd worden. Ook de 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement. Dan is het goed om te weten dat daar regels aan verbonden zijn. Zo moet voor sommige evenementen een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente.

Regels om een evenement of activiteit te organiseren
Voor het organiseren van een groot evenement moet een evenementenvergunning worden aangevraagd. Gaat het om een klein evenement, zoals een straatfeest of buurtbarbecue? Dan is het evenement melden voldoende. Op www.denhelder.nl/evenementen staat alle informatie. Zo helpen we (nieuwe) evenementenorganisaties goed op weg.

Burgemeester Jan de Boer: ‘Ik ben heel blij dat we weer mooie evenementen kunnen organiseren in Den Helder. Het is wel belangrijk dat iedereen zich aan de regels houdt. Evenementen zijn fantastisch, maar ze moeten wel veilig en verantwoord georganiseerd worden.’

Coronaregels leidend
Het is belangrijk om te weten dat de landelijke coronaregels leidend zijn bij het organiseren van een evenement of activiteit. Dat betekent dat een evenement moet voldoen aan de op dat moment geldende wet- en regelgeving. Evenementenorganisatoren moeten rekening houden met de mogelijkheid dat het evenement pas door kan gaan na het nemen van aanvullende maatregelen of in het uiterste geval helemaal niet door kan gaan.