DEN HELDER - Wie vormen straks ons nieuwe gemeentebestuur? Ongetwijfeld bent u benieuwd naar de uitslag van de stemming. Hoewel we niet verwachten dat we diezelfde avond de definitieve uitslag kunnen presenteren (de stemmentellers hebben het extra druk omdat zij ook de stemmen over het referendum moeten tellen) kunnen we u wel de voorlopige uitslagen laten zien. Dat doen we tijdens een gezellige verkiezingsavond in Theater de Kampanje.

Vanaf 20.30 uur bent u van harte welkom in de Stadshal. Daar voeren onze plaatselijke verslaggevers Bo-Anne van Egmond en Hedzer Faber tafelgesprekken met tal van prominente (Helderse) gasten. Lijsttrekkers, maar ook de’ filmsterren’ van de verkiezingscampagne zijn hiervoor uitgenodigd. Vanaf 22.30 laten wij u om het uur op grote beeldschermen de voorlopige uitslagen zien. Tussen de tafelgesprekken door kunt u, onder het genot van een drankje en een hapje, uw eigen voorspellingen met andere bezoekers delen, terwijl de band Grooves de avond met muziek omlijst.

Definitief

Vrijdag 23 maart om 10.00 uur stelt het hoofdstembureau de uitslag en de uitkomst van de stemming vast. De nieuwe raad komt donderdag 29 maart voor het eerst bijeen. Dan worden de raadsleden officieel beëdigd. Na een onderhandelingsperiode benoemt de raad de wethouders, die samen met de burgemeester het nieuwe college vormen. Zij zijn dan de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de gemeente.

Openingstijden stembureau’s

De stembureaus zijn aanstaande woensdag open van 07.30 uur 's ochtends tot 21.00 uur in de avond. Vergeet niet uw stempas en identiteitsbewijs mee te nemen, als u gaat stemmen!