DEN HELDER - Donderdag 20 december ontvangt ook Linde Langelaan het Jeugdlintje van 2018 uit handen van burgemeester Koen Schuiling en wethouder Peter de Vrij. Vorige maand ontvingen elf jonge kanjers uit Den Helder een jeugdlintje. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de bibliotheek. Maar er was nóg een kanjer die een lintje verdiende en wel Linde Langelaan (13). Zij kon helaas niet aanwezig zijn op de dag van de uitreiking.

Linde ontvangt het lintje voor haar inzet voor het milieu. Zo heeft zij in groep acht succesvol gepleit voor het gratis ophalen van oud papier bij scholen in Den Helder. Ook is zij actief als jeugdboswachter van het Landschap Noord-Holland.

Het jeugdlintje is een blijk van waardering voor jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken of hebben gemaakt voor de Helderse samenleving. Een speciale jury bekeek en woog de voordrachten. Deze jury bestond uit Angèle Selhorst (directeur basisschool Duynvaerder), Harmen Krul (jongste raadslid), Daniëlle van Iperen (jeugdlintje 2017) Margret Toersen en Irene Talacko (managementassistentes gemeente Den Helder) en Peter de Vrij (wethouder Jeugdbeleid). Zij besloten unaniem dat deze twaalf jongeren een lintje verdienen!