DEN HELDER - Op woensdag 11 oktober 2023 is de vernieuwing van de 'Kade Het Nieuwe Werk' in Den Helder officieel begonnen. Met het starten van het zogenaamde trilblok (een apparaat die de buispalen met trillingen de grond inbrengt) plaatsten Jacoba Bolderheij, directeur Port of Den Helder en havenwethouder Pieter Kos symbolisch de eerste paal.


De renovatie van de kade is noodzakelijk want hij is verouderd en in slechte staat. Daarom laat Port of Den Helder de kade vernieuwen en volledig opnieuw inrichten. Met als resultaat een 290 meter lange nieuwe kade. In het ontwerp van de kadewand is bovendien rekening gehouden met een diepere vaarweg van negen meter, om in de toekomst meer grote schepen te kunnen ontvangen in de haven.

De firma Klerk Waterbouw voert de werkzaamheden uit.

Havenwethouder Pieter Kos is blij dat het werk van start is gegaan: ‘De renovatie van de Kade Het Nieuwe Werk is een volgende stap én een belangrijke investering in het behoud en de ontwikkeling van de haven. Als de renovatie klaar is hebben we een stevige en moderne kade die in ieder geval weer 60 jaar mee kan.’

Het opknappen van de kade duurt ruim een jaar en moet eind november 2024 gereed zijn.