DEN HELDER - Vanaf 6 januari 2020 start aannemingsbedrijf Winder met het verwijderen van de grauwacke keien tussen het fietspad en de rijbaan van de Van Foreestweg.

Het gaat om de grote keien vanaf de rotonde met de Breewijd tot en met de toegangsbrug naar de Tuindersvereniging Ooghduyne. Winder zet daarvoor groot materieel in. De werkzaamheden zullen ongeveer twee weken in beslag nemen.

Waarom verwijderen we deze keien?
De reden om de grauwacke keien te verwijderen is dat de onderhouds- en beheerskosten erg hoog zijn. Er zijn proeven gedaan om de wildgroei tussen de keien te beperken, zoals de keien in beton leggen. Maar met helaas weinig resultaat. Vandaar dat wij nu overgaan tot het verwijderen van de keien. De keien worden opgeslagen en we bekijken voor welke projecten de keien mogelijk wel geschikt zijn.

Het stuk zal worden ingezaaid met gras en een deel bloemen voor een vrolijk, divers en vooral veilig resultaat.

Overlast
Helaas ontkomen we niet aan overlast tijdens de werkzaamheden. Denk aan:
  • Stofoverlast (bij droog weer)
  • Gladde wegen door modder (bij nat weer)
  • Verkeershinder

Veilig passeren
De medewerkers van Winder werken met groot materieel en bedienen deze vanuit hun cabine. Zoek daarom oogcontact met de machinist als u wilt passeren. Dan weet u zeker dat hij/zij u gezien heeft en kunt u veilig passeren. Ook zullen er verkeersregelaars staan om alles in goede banen te leiden.

Vragen
Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen:
  • Heiko Mulder, aannemingsbedrijf J. Winder, 06 53 761 873, info@jwinder.nl
  • Gitta de Jong wijkconciërge Julianadorp via 14-0223, gi.de.jong@denhelder.nl.